esmaspäev, 4. veebruar 2008

üks tegemata asi


Ehh...vaatasin, et ma polegi miskit Eurovisiooni kohta kobisenud. See viga saab parandatud:D. Tegelt on ju väga lahe, et paljude eestlaste poolt püha härdustundega kaasaelatud "lauluvõistlus" on väikese maksahaagi saanud. Kamoon, võiks juba aru saada, et see "Eesti esindamine" ja "kuidas me küll teiste jaoks välja paistame" jne on HALE. Ja eurolaulu valimine ei ole kindlasti mitte riikliku tähtsusega sündmus nagu see mõnele tundub. See on lihtsalt selline performance...ja nii ongi. Ei midagi rohkemat ega vähemat.
Leto svet on muidugi nii muusikalises kui huumori mõttes pask. Ausalt. Piinlik isegi klounaadiks nimetada. Samas küllalt selgelt eristuv. Arvestades seda, et viimased neli aastat on Eesti lugu piirdnud poolfinaaliga, oligi aeg millegi totaalselt teistsugusega katsetada. Selles mõttes mõistlik valik. Pealegi on sakslased suht sageli eurovisioonil lolli mänginud (suht edutult, tõsi küll), ja eestlased võiks selles mõttes oma provintslikest kompleksidest lahti saada.
Ja seda ka, et lauluvõistlus ei ole ammu enam lauluvõistlus. Lisaks eristumisvõimelisele loole, on olulised komponendid lavashow ja ka see, mis riiki keegi esindab. Naabritelt tulevad ikka mingid punktid. Ja ses suhtes ei ole Eesti ka mingi erand...olemata teiste maade eurolugusid kuulnud tean juba praegu, et Eestilt saavad oma punktid kätte nii Venemaa (5. kolonnilt), Läti, Soome ja Rootsi, ükskõik, kas nende puhul on tegu geniaalse loomingu või täieliku sitaga. Nii see paraku on ja see pole üldse Balkanimaade teema nagu tavaliselt meedia korrutada armastab. Igaüks võib ju vaadata, kes kellele ja mida minevikus andnud on.
Vaatasin põgusalt lood üle ja mulle meeldis Üksinduses ikkagi kõige rohkem - ilus ja tõeliselt kuulatav lugu, kuigi eurovisiooni jaoks liialt stambilik ja eristumatu. Ja Ice-cold story oli ka hea.
Enivei, emotsioonideks pole küll mingit põhjust, aasta pärast saab juba uut lugu valida.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Heheheee, sul on siin invaliidide süsteem...
paned kommi, sisesta kombinatsioon...
Aga jah, ühes asjas on sul õigus, järgmine aasta saab uuesti...
ja okaapi kohta oled sa kuidagi suur... :D
Jõudu külamees!