pühapäev, 6. detsember 2009

PÖFF 2

Mõningatest väärtfilmidest veel, mida PÖFF raames vaadatud.
Vaikiv armee oli väga hea lugu Aafrikast, selle konfliktidest, põhimõtetest, sõprusest. Ka tempo oli päris normaalne ega veninud. Tegu ei olnud dokumentaaliga, vaid draamaga, aga see ei vähenda filmi väärtust.
Film Barack Obamast oli väga hästi tehtud propagandafilm - selgelt üheselt Obamat ülistav, igasugune kriitika ja erapooletus puudus. See varjutas ka teema analüütilist käsitlemisest. Aga ilmselt polnud see ka eesmärk. Hea oleks vaadata (huvitav kas selline on tehtud? Ilmselt on, aga ma pole sattunud nägema) ka George W Bushist analoogset filmi. Usun, et GWB roll ajaloos on selgelt veel lahtimõtestamist, hea analüütilise käsitluse saaks teha 20-30 aasta pärast. Aga film Obamast oli hea ja liigutav - hakka või Obama fänniks (mida ilmselt siiski ei juhtu:).
Birma VJ oli film Birma teisitimõtlejatest, kes saladuskatte all filmisid militaarhunta vägivallakasutust opositsiooni suhtes. Aga sisu oli üsna amatöörlik ja pealiskaudna, oleks oodanud dokumentaalilt tunduvalt sügavamat teemakäsitlust. Et hea teema aga nõrk film.

Kommentaare ei ole: